Minerální soli

Někdy bývají minerální látky v těle označovány za „minerální soli". Tato mylná terminologie svedla veřejnost k chybnému názoru, že se výraz „sůl" vztahuje na běžnou kuchyňskou a stolní sůl. Stolní sůl je sloučenina chlóru a sodíku. Většinou lidí je mylně považována za nejdůležitější „koření" téměř všech jídel. Musíme mít neustále na zřeteli, že k podstatné změně u všech minerálních látek dochází v okamžiku, kdy vstupují do rostlinné struktury. V ostatních případech znamená chemická analýza nebo chemické dělení minerálních látek zničení živé tkáně.

Kuchyňská sůl zabíjí pomalu, ale jistě
Organický sodík je silné chemické rozpouštědlo a neutralizující látka pro toxické odpadní produkty. Naproti tomu kuchyňská nebo stolní sůl (anorganický chlorid sodný) je nejen nepotřebná, ale i škodlivá pro „chemickou laboratoř" těla. Příznakem narušené rovnováhy vody v těle jsou otoky. Je to důsledek nadměrné spotřeby soli a konzumace slané stravy. Následkem je opuchlé tělo! Můžeme vidět děti ve věku od 7 let, které jsou nabobtnalé vodou, takže vypadají až legračně. Někteří z těchto chlapců a dívek mají zavalitá a staře vypadající těla. Můžeme pozorovat i dospělé s opuchlými tvářemi kulatými jako měsíc, oteklými rameny, břichy, nohami, kotníky na noze.

Sůl se nachází, stejně jako ostatní anorganické látky, všude v pitné vodě s výjimkou destilované vody. Může neblaze přispívat k tvorbě kamenů v těle a tvořit usazeniny v tepnách, žilách a vlásečnicích. Sůl může způsobit nahromadění vody v tělní tkáni, která pak vypadá houbovitě a nabobtnale. Náruživí konzumenti soli mívají zpravidla příliš vysoký tlak. Podle lékařských statistik trpí vysokým tlakem ve světovém měřítku nejvíce Japonci. Jsou známi jako největší spotřebitelé kuchyňské soli na světě.
Konzumace velkého množství soli a slané potravy vyvolává přirozeně pocit žízně. Anorganická sůl nemůže být začleněna do látkové výměny, a když je konzumována ve velkých množstvích, ani nemůže být tělem úplně vyloučena. Usazuje se proto v tělních tkáních. Velká žízeň po požití slaných jídel je znamením toho, že se tělo snaží sůl rozpustit. A tak jsou tkané a důležité orgány zaplaveny vodou. V důsledku toho dochází k závažným poruchám, nakonec i k zástavě srdeční činnosti. Ztvrdlé cévy a tkáně plus nahromaděná voda nedovolí srdci, aby dále správně fungovalo.

Všude na světě konzumují lidé bohužel velké množství soli. Na druhé straně však existují celé skupiny národů, které po staletí až do dnešní doby ani nevědí, co je sůl a přesto žijí zdravě a šťastně. Japonci jsou známi jako největší spotřebitelé soli (chlorid sodný). Japonský rolník sní 50-60 gramů soli denně. Pokud se dožije věku 60 let, odfiltrují jeho ledviny 1.250 kilogramů soli.

Američané a Evropané nejsou ve spotřebě soli za Japonci příliš daleko. Nejen proto, že si jídlo hodně solí, ale konzumují také velké množství slaných potravin, např. šunku, slaninu, uzeniny, uzené maso a uzené ryby, bramborové lupínky, slané oříšky a další potraviny s vysokou koncentrací soli. Není divu, že jsou srdeční nemoci v Americe a Evropě zabijákem číslo jedna. Není divu, že lidé již ve třiceti letech trpí vysokým tlakem, ledvinovými potížemi, záněty kloubů a zpočátku nejčastější příčinou úmrtí - kornatěním tepen a žil. Čistá voda a její správné množství pomáhají udržovat nízkou hladinu cholesterolu. Mysleme na to, že voda je proplachovacím prostředkem! Čistá voda nejlepším přírodním prostředkem pro krásu a zdraví.

Čistá voda udržuje tělní buňky a zabraňuje jejich vysychání. Obličej a krk jsou méně vrásčité, obličej a tělo zůstávají déle mladistvé.

 

Nepijte minerální vodu
Organizátoři lázeňského provozu vštěpují pacientům a návštěvníkům, že koupelemi v minerálních vodách a jejich pitím mohou být ty či ony nemoci vyléčeny. Pít vodu, která je silně nasycena anorganickými látkami. Já tomu nevěřím. Odstranění nebo alespoň zmírnění bolestí koupáním v minerální vodě - ano! Odstranění jedů z těla pomocí koupelí v minerální vodě - ano! Ale pití této anorganické minerální vody přináší jen vážné potíže. Tvrdá voda, nasycená anorganickými solemi vyvolává např. artritidu, ledvinové kameny, kornatění tepen atd. Buďte pamětlivi vždy toho, že vaše tělo nemůže zpracovat anorganické látky. Může asimilovat jen organické látky, to znamená jen látky z přírodních potravin. Radím vám upřímně: „Nepijte minerální vodu!"

Chtěl bych ještě jednou upozornit na to, že koncentrace těchto anorganických látek je mimořádně vysoká. Nalijeme-li 5 litrů minerální vody do mělké nádoby nebo na pánev a necháme-li ji pak na slunci odpařit, zůstane po ní na dně spousta anorganických solí.

 

 Kameny v našich orgánech <= | => „Tajemství zdraví"

s2Member®