SYROVÉ SALÁTY
NĚKOLIK PŘÍKLADŮ PRO RŮZNÁ ROČNÍ OBDOBÍ
Zima
-Drobně nakrájíme červené zeti, promícháme s nastrouhaným celerem
a upravíme medem, olejem a šťávou s citrónu.
- Jemně nastrouhanou červenou řepu a křen smícháme s nastrouhaným jablkem,
trochou oleje, citrónovou šťávou a troškou čerstvé syrovátky.
- Jemně nastrouháme celer a jablko a upravíme citronovou šťávou
a troškou zakysané smetany.
- Hrubě nakrájíme bílé zelí, promícháme s nastrouhanými jablky,
přidáme jednu jemně nakrájenou cibuli, trochu kmínu a zalijeme salátovým nálevem.
- Listy kadeřávku dobře opereme,
nakrájíme na úhledné kousky a urovnáme na talířky.
Zalijeme zálivkou ze čtyř lžic vody, citrónové šťávy,
cukru, mořské soli a hustě pokapeme olejem.