Sorbet je vynikající způsob, jak si vychutnat své oblíbené ovoce bez přidaného mléka nebo smetany, přírodní ovocné příchutě jsou skvělé.
Navrhované příchutě: vodní meloun, hroznové víno, pomeranč nebo můžete experimentovat s kombinacemi.
- Omyjte ovoce
- Nakrájejte ovoce na dvoucentimetrové kousky
- Kousky vkládejte do plnicího otvoru pomaloběžného odšťavovače Slow Juicer
- Smíchejte šťávu s medem nebo sirupem z agáve - podle chuti (cca 1 polévková lžíce na 100 ml šťávy)
- Nalijte směs do mělké misky, dejte na ni víčko a dejte zmrazit
- Za 2-3 hodiny, vyjměte z mrazáku, oškrábejte směs vidličkou a vraťte je do mrazáku.
Když se ovocná šťáva zmrazí, snižuje se obsah cukru, což je důvod, proč je výhodné před zmrazením šťávy přidat sladidlo.